Software open source

LAMP - Linux, Apache, MySQL, PHP - este un acronim pentru o platformă de realizare și găzduire a aplicațiilor web, de la simple site-uri de prezentare, la sisteme mai elaborate de management al conținutului pentru prezentarea pe web, dar și complicate aplicații web cum sunt magazinele on-line, sisteme de colectare de informații (formulare web) sau aplicații colaborative peste Internet.

Popularitatea acestei platforme este datorată faptului că orice companie o poate avea fără niciun cost de licențiere, toate componentele acesteia fiind open source.

Linux este un sistem de operare fiind cel mai cunoscut exemplu de software liber: Există o multitudine de distribuții Linux (unele comerciale pentru care trebuie platită licență iar altele sunt gratuite). Este un competitor redutabil pentru mai cunoscutele Microsoft Windows și Apple Mac OS. Există versiuni pentru calculatoare dar și servere. Linux ca sistem de operare pentru servere este gazda cea mai bună pentru serverul HTTP Apache și baza de date MySQL.

Apache este un server HTTP, cel mai cunoscut și mai utilizat în industria IT. Serverul Apache găzduiește mai mult de 50% din conținutul web din întreaga lume.

MySQL este un sistem de gestiune a bazelor de date relațional. Este robust, scalabil și care este folosit pe scară largă în aplicații web ce suportă utilizatori simultani foarte mulți. Printre aplicațiile bazate pe MySQL amintim Wikipedia, Google (nu pentru sistemul de căutare), Facebook, Twitter sau YouTube.

PHP este un foarte cunoscut limbaj de programare de tipul scripturilor ce rulează pe server. Codul este interpretat de către serverul web care are instalat modulul PHP și care generează apoi pagina web corespunzătoare. Este folosit la realizarea paginilor web dinamice și a aplicațiilor de către foarte mulți programatori din lumea întreagă. Se folosește în principal înglobat în codul HTML, dar a evoluat și se poate folosi și în mod linie de comandă permițând realizare de aplicații software independente.

Advanced Business Technologies are o experiență vastă în realizarea de aplicații web bazate pe LAMP. Echipa noastră a fost implicată în numeroase proiecte de realizare de aplicații software bazate pe această technologie. Multe din nevoile din cadrul oricărei companii se pretează a fi rezolvate folosind aceste componente. În acest caz costurile sunt cele mai scăzute pentru realizare și implementare, iar rezultatele se pot măsura în scurt timp.

Facebook