Server consolidation

Server consolidation este o terminologie care definește o abordare de utilizare eficientă a resurselor serverelor dintr-o organizație.

Conform analiștilor, serverele din cele mai multe organizații funcționează în medie între 15 și 20% din capacitatea lor, ceea ce nu este un raport sustenabil în climatul economic actual. De aceea managerii companiilor solicită din ce în ce mai mult departamentului IT reducerea costurilor și eficientizarea folosirii echipamentelor maximizând investițiile în infrastructura informatică.

Server consolidation are ca impact:

- reducerea complexității managementului infrastructurii de servere oferind mai mult control;

- sporește flexibilitatea IT-ului dar și a afacerii (printr-o infrastructură optimizată care suportă tehnologii de virtualizare și capabilități receptive dinamic ale serviciilor IT cum ar fi automatizarea acestora cât și arhitecturi orientate către servicii (Service Oriented Architecture - SOA); oferă posibilitatea de livrare de servicii IT la cerere, imediat, independent de hardware, sistem de operare, aplicație sau infrastructură;

- reduce timpului de nefuncționare și îmbunătățește fiabilitatea oferind continuitate afacerii;

- reducerea costurilor capitale și operaționale;

Serviciile Advanced Business Technologies de optimizare și integrare a serverelor - server consolidation - vă pot ajuta să evaluați, planifica, proiecta și implementa o infrastrutură consolidată, flexibilă și solidă.